Monday, December 3, 2007

Nebitna vest

Šta bi bilo da npr. Novi Beograd i Zemun ostanu bez vode za piće na samo dva dana?
Šta bi bilo da su isti dodatno pogođeni i poplavama?
Šta bi bilo da "pogođene" delove ne obiđe ni jedan ministar?
Šta bi bilo kada mediji ne bi najavili, potom javili da je otvoren, pa se tokom trajanja više puta "javljali sa lica mesta" i na kraju javili da je Beogradski sajam knjiga i grafike zatvoren?
Šta bi bilo da gore pomenute vesti i budu objavljne u dnevnoj štampi, ali samo u rubrici "Beograd", tako da o tome samo stanovnici glavnog grada mogu čitaju?

Prosto!
Pa bilo bi kao ovih dana u Nišu. Jedni medij koji je makar preneo informaciju da je u drugom po veličini gradu Srbije otvoren Sajam knjiga bio je dnevni list Danas. Tačnije, možda je još po neki list to preneo, ali samo na stranici "Niš i jug Srbije".
Skoro ceo južni deo zemlje poplavljen je, a o zdravoj pijaćoj vodi da i ne govorimo. Iz Beograda je samo jedna vest i to samo pisana (a već sam mogao da zamislim Andreju Mladenovića kako.. komentariše) o izdvojenom novcu koji nije ni upola dovoljan da se saniraju samo izvorišta a o posledicama poplave ne treba trositi reci.
O Sajmu knjiga počelo je da se govori u medijima tek kada su Beogradske izdavačke kuće počele da dobijaju nagrade!

Zašto o ovome tek sada pišem? pa zato što, kada kupim npr. Blic, u njemu mogu da pročitam i najavu za otvaranje Aerobik hepeninga u Beogradu !!!

No comments: